"Nu är jag redo för nästa steg i livet"

Parisa Saffari Miandoab har precis fått sin examen från Biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning klinisk fysiologi. Vad hon ska göra härnäst är redan klart - innan hon var färdig med utbildningen fick hon erbjudande om jobb. Vi träffar Parisa just efter examensceremonin som ägt rum i KI:s aula.

Grattis Parisa, hur känns det?Bild av Parisa Saffari Miandoab

- Tack, jättebra! I dag är det som om jag får perspektiv på allt jag faktiskt har åstadkommit under studietiden. Nu är jag redo för nästa steg i livet.

Hur var det att stå uppe på aulans scen och ta emot examensbeviset?

- Just innan jag skulle gå upp på scenen var det lite pirrigt, men när jag väl stod där kände jag mig framför allt väldigt stolt!

Vad tycker du har varit bäst med dina studier på Biomedicinska analytikerprogrammet?

- Det tycker jag är all den erfarenhet som vi fått när vi varit ute på klinik. Det har också varit en bra kombination mellan teori och praktik, vilket gör att utbildningen gett mig både breda och djupa kunskaper.

Vilket område/ämne inom klinisk fysiologi intresserar dig mest?

- Det är utan tvekan ekokardiografi, det vill säga en medicinsk undersökningsmetod som man använder för att studera hjärtat.

Vad har varit bäst med att plugga på KI?

- Jag tycker att KI är bra på att förmedla ett pedagogiskt lärande. Sedan tycker jag att det är jättebra med möjligheten till utbytesstudier. Själv åkte jag under en termin till Lissabon i Portugal.

Vilka är dina planer och drömmar för framtiden?

- Just nu längtar jag efter att börja jobba. Men med tiden – eftersom Biomedicinsk analytikerprogrammet är en rätt bred utbildning – vill jag nog plugga vidare och välja någon intressant inriktning. Att det finns så många valmöjligheter efter att man är färdig biomedicinsk analytiker tycker jag är en enorm fördel.

Vad ska du göra nu?

- Båda jag och många av min kursare blev erbjudna jobb redan under utbildningen, så jag ska börja jobba med kvalitetssäkring på ett medicintekniskt företag. Men först ska jag ha semester på Mallorca!

Text och foto: Tina Westunger

Biomedicinsk analytikerprogrammet