”Mycket handlar om att sätta sig in i en annans människas liv och kunna anpassa sig till olika patienter”

Emmy Apetrea är student på Tandhygienistprogrammet.

– Jag valde Tandhygienistprogrammet eftersom jagEmmy Apetrea, Tandhygienistprogrammet
tycker mycket om att träffa människor. Jag tycker även om att kunna hjälpa andra. Efter studenten visste jag inte vad jag ville göra. Att fortsätta utbilda mig kändes väldigt långt borta. Efter ett år på ICA hade jag fått en idé om vad jag skulle vilja arbeta med. Framför allt så var jag säker på att jag ville jobba med människor. Det var ett möte som var avgörande – mötet med en annan tandhygienist. Hon var så glad över sitt yrkesval och rekommenderade mig varmt att utbilda mig. Hon berättade att det var så varierande, du kan träffa äldre patienter, barn, jobba på sjukhus, åka runt och föreläsa eller till och med starta en egen mottagning! Det kändes som att det här skulle jag kunna jobba med länge, så att välja Tandhygienistprogrammet var ett beslut jag kände mig trygg i.

Vilka egenskaper hos dig tror du gör att du passar bra för det här yrket?
– Jag tycker mycket om att träffa olika sorters människor och det tror jag att mina patienter märker. Jag är en social och glad person som gillar att prata, men jag tycker också att jag är en bra lyssnare. Just att vara en bra lyssnare är väldigt viktigt inom tandhygienistyrket. Mycket handlar om att sätta sig in i en annans människas liv och kunna anpassa sig till olika patienter. Vi är alla olika, vilket är en viktig kunskap att ha med sig i sin yrkesroll.