”Många av patienterna kommer hit varje månad för kontroll. Dem lär man känna efter ett tag”

Karin Green Jonsson, alumn från Optikerprogrammet

Hur ser din arbetsdag som optiker ut?bild av Karin Green Jonsson, alumn från Optikerprogrammet
– När jag kommer till jobbet vid kl. 7.30 hjälps vi åt att öppna undersökningsrummen: starta datorerna, sprita av alla ytor som kommer i kontakt med patienter och fylla på material. Kl. 8.00 har vi medarbetare ett kort morgonmöte. Därefter är det dags för dagens första patient.
– Vissa dagar har jag ”förberedande mottagning till läkare”. Då har jag en ny patient varje kvart som jag provar synen på, mäter tryck på och ger pupillvidgande droppar. När patienten är klar hos mig tar en annan optiker eller sjuksköterska vid och fotograferar patienten med en avancerad kamera som heter OCT, innan patienten får komma in till läkaren.
– Många av patienterna jag möter kommer hit varje månad för kontroll. Dem lär man känna efter ett tag, vilket gör det extra kul att komma till jobbet. Vissa dagar är jag jour på vår akutmottagning. Då får jag möjlighet att träffa alla typer av patienter, vilket är både utmanande och roligt!

AlumnOptikerprogrammet