Mahta Memar, student på Läkarprogrammet

Jag har alltid velat ha ett praktiskt yrke där jag får stimuleras, utmanas och lära mig nya saker i takt med ny forskning. Att få kombinera det med medicin och att få hjälpa människor med ett medicinskt vårdbehov utgjorde hörnstenarna till mitt val av framtida karriär. Jag blev ännu mer motiverad att bli just läkare efter att ha arbetat som sjuksköterska i ett par år.

Det bästa med utbildningen är praktiken där vi får träffa patienter, pröva våra kunskaper och inte enbart slå i böcker. Vi har även självvalda kurser där vi ges möjlighet att fördjupa oss extra mycket inom ämnen som intresserar oss själva. Att vi även erbjuds forskning och praktik via flera utlandsutbyten är inte heller fel. Det viktigaste jag lärt mig under utbildningen är att inse värdet av ny och fräsch forskning, att våga lita på min kliniska blick och inte vara rädd för att ställa frågor och våga ifrågasätta handläggningar av patienter. Och viktigast av allt, att ha kul under resans gång!

CampusStudentUtbildningsprogram