Karolinska Institutets studentbloggare

 

  • Vill du veta mer om hur det är att studera på Karolinska Institutet?
  • Hur ska man hantera ångesten innan en tenta?
  • Hur och var pluggar man bäst?

Vilka är mer lämpliga att berätta om hur det är att studera än våra egna studenter? Vi har samlat ett gäng studenter som bloggar om livet som student på Karolinska Institutet.


Läser: Läkarprogrammet, termin 2
Isabelle började på läkarprogrammet ht 2016. “En liten boll av positiv energi” har använts för att beskriva henne. På sin blogg skriver hon om hur det är att vara läkarstudent vid KI, om utbildningen, universitet och studentlivet.
 

» Till Isabelles blogg

 


Läser: Läkarprogrammet, termin 3
Via USA, musikstudier och psykologprogrammet har Lovisa hamnat på läkarlinjen på Karolinska Institutet. När hon inte pluggar sin andra termin på läkarprogrammet så sjunger hon bl.a. i Medicinska föreningens kammarkör A Scalpella.
 

» Till Lovias blogg

 


Läser: Läkarprogrammet termin 4
Hösten 2015 hon med  sigsitt pick och pack från hemstaden Linköping till huvudstaden och påbörjade hennes studier på KI:s läkarprogram. Målet är att kunna rädda lite liv och fascineras ännu mer kring människokroppen.
 

» Till Linneas blogg

 


Läser: Läkarprogrammet, termin 7
Oscar flyttade till Stockholm efter gymnasiet för att plugga ekonomi men insåg snart att han saknade naturvetenskapliga resonemang samt att han ville arbeta med människor. Idag läser han sin sjätte termin på läkarprogrammet.
 

» Till Oscars blogg

 


Läser: Tandläkarprogrammet, termin 2
Awaz är inte bara nybliven mamma och fru, hon har dessutom börjat sin första termin på tandläkarprogrammet. Hon bloggar om hur resan till där hon är idag började, hur den pågår och hur den kommer att gå. 
 

» Till Awaz blogg

 


Läser: Tandläkarprogrammet, termin 4
Alicia  går termin tre på "Käftis" och har 7 terminer kvar innan hon kalla sig själv för tandläkare. Alicia bloggar om hur det är att vara tandläkarstudent men också en del av den stora "KI-världen".
 

» Till Alicias blogg

 


Läser: Psykologprogrammet, termin 2
Felicia beskriver sig själv som en träningstokig psykologstudent med rötterna i den småländska byn Ramkvilla. På Felicias blogg kommer ni att få följa med Felicia i hennes liv som student med allt vad det innebär - såväl i skolan som utanför.
 

» Till Felicias blogg

 


Läser: Sjuksköterskeprogrammet på distans, termin 2
Hur fungerar det att läsa till sjuksköterska på distans? Det kommer den nyblivna mamman Linnea berätta om i sin blogg. Hon kommer bidra med information ni kan använda er av och peppa fler föräldrar att våga satsa på studier redan under småbarnsåren!
 

» Till Linneas blogg

 


Olivia

Läser: Fysioterapeutprogrammet, termin 4
Olivia studerar till fysioterapeut på Karolinska Institutet, ett program som har sitt huvudfokus på människan, kroppen samt fysisk och psykisk hälsa.
 

» Till Olivias blogg