”Jag ser det som en investering i mig själv”

Dennis Roth, student på Sjuksköterskeprogrammet:

– Jag valde sjuksköterskeprogrammet eftersom enBild av Dennis Roth, Sjuksköterskeprogrammet
sjuksköterska har möjlighet att arbeta inom många olika områden inom vården. Man får ta hand om människor, man får lära sig hur människor reagerar vid olika skeden i livet, man får vara på plats där man verkligen kan göra skillnad. Ett annat skäl som fick mig att vilja bli sjuksköterska är att få veta mer om själva livet. Jag ser det också som en investering i mig själv – att jag får en chans att lära mig mer om mig själv, hur jag reagerar och vem jag är i möten med andra människor.

Vilka egenskaper hos dig är viktiga i sjuksköterskeyrket?
– Jag är nyfiken! Jag tror det är den största drivkraften som finns. Visst har jag också disciplin och ett inre ”go”, men har man bara ett stort mått av nyfikenhet så finns det inte mycket som kan stoppa dig att nå dit du vill. För min del vill jag veta mer om hur jag ska kunna hjälpa andra människor, lära mig mer om människan och människans natur. Det området är oändligt stort... Under mina studier har jag fått lära mig både hur man söker i databaser efter forskningsartiklar och hur man bemöter och vårdar en patient. Den mixen av teori och praktik har gett mig värdefulla kunskaper som jag tar med mig och som gör mig trygg i mitt framtida jobb som sjuksköterska.

SjuksköterskeprogrammetStudent