”Jag har alltid tyckt att psykologyrket är ett meningsfullt yrke”

– Psykologprogrammet har alltid varit mitt förstaNatasha Eriksson Dan, Psykologprogrammet
val. Redan när jag var liten visste jag att jag ville jobba med människor och beteenden. Att jag valde KI beror mycket på att utbildningen har en biologisk inriktning. Jag har alltid tyckt att psykologyrket är ett meningsfullt arbete och stimulerande på så vis att man i många sammanhang kan vara ett hjälpande verktyg och bidra till en positiv förändring. Det finns alltid kurser inom ett program som man föredrar mer framför andra – till exempel statistikmomenten lockade inte mig så mycket – men trots det har den här utbildningen varit precis rätt val för mig.

Vad är ditt råd till någon som ska välja högskoleutbildning?
– Det bästa rådet jag kan ge till någon som vill söka in till en utbildning är att inte ge upp utan tro på sig själv. Jag sökte in på kompletterade betyg och var bland de 10 första som var reserv två år i rad, men tredje året kom jag in. När jag väl hade fått mitt resultat på antagning.se kunde jag inte tro att det var sant utan gick in flera gånger för att dubbelchecka.

– Ett tips som jag kan ge är att det erbjuds så kallade ”skuggningar” på KI. Då får man möjligheten att under en del av en dag följa en student på det program man är intresserad av. På det sättet får man en liten glimt av vad den utbildningen innebär. På ki.se/skuggastudent finns mer information om att skugga en student.