”Jag får vara med om livets alla faser, från förlossning till människor i livets slutskede”

Annelie Florin tog sin examen från Sjuksköterskeprogrammet vid KI år 2010. Annelie arbetar idag som ambulanssjuksköterska i Stockholm.

Hur är det att jobba som ambulanssjuksköterska?Foto av Annelie Florin, alumn för Sjuksköterskeprogrammet
– Jag har nyligen börjat jobba inom ambulansen i Stockholm. Innan dess jobbade jag på akutmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge där jag de sista åren var klinikansvarig sjuksköterska på ortopedakuten. Jag har alltid velat bli sjuksköterska. Ända sedan jag var riktigt liten har jag varit fascinerad av att vårda, trösta och lindra. Jag drivs av en vilja att hjälpa andra och tycker om att jobba för och med människor. Det bästa med mitt jobb är att ingen dag är den andra lik. Jag står inför nya situationer, utmaningar och möten varje dag. Jag kan ena stunden vara hemma hos en äldre kvinna som har det jobbigt med andningen, för att strax därefter få ta hand om en liten pojke som trillat ner från ett träd. Jag får vara med om livets alla faser, från förlossning till människor i livets slutskede. I en ambulans har man inte lika stor tillgång till vare sig avancerad teknisk apparatur som till många händer vilket medför att man även måste vara en problemlösare och tvingas tänka ”utanför boxen”. Det tycker jag är både spännande och utmanande!

AlumnSjuksköterskeprogrammet