Intresse för människokroppen och hur den funkar

Johan Hilm, student på biomedicinprogrammet berättar:

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av människokroppen och hur den fungerar, både normalt och vid sjukdom. Den passar dig som vill forska och arbeta för att göra människors liv bättre, men som inte i första hand vill jobba direkt med patienter. Att jag valde att läsa biomedicin på KI avgjordes av närheten mellan utbildning och den omfattande medicinska forskningen som finns här.

Annars är nog det bästa med att plugga på KI, förutom biblioteket och det trevliga campus i Solna, möjligheterna att få sommarjobb på olika forskningslabb. Det är oftast så enkelt som att fråga en föreläsare i samband med någon intressant föreläsning. I framtiden ser jag mig själv jobba med utveckling av nya läkemedel vid något företag. Men jag kan tänka mig flera andra karriärer med minst lika roliga arbetsuppgifter! Kanske jobba med utbildningen av nya biomedicinare, eller inom politiken med forskningsfrågor.

BiomedicinprogrammetStudent