"Hela utbildningen är som att läsa en detaljerad instruktionsbok om dig själv"

Carolina Bengtsson Gonzales, student på Biomedicinprogrammet:

Det är viktigt att du verkligen tycker om det du ska plugga/jobba med. Du ska välja att läsa Biomedicinprogrammet om du är nyfiken och kanske lite envis också. Hela utbildningen är som att läsa en detaljerad instruktionsbok om dig själv. Det absolut bästa är att du får en sådan bred kunskap, från molekyl- till helkroppsnivå, vilket gör att du kan arbeta inom många olika fält efter utbildningen: vetenskaplig journalistik, inom läkemedelsföretag eller med forskning.

Förutom alla 'smålabbar' under de teoretiska kurserna så gör vi ett praktiskt examensarbete på labb den sista terminen. KI erbjuder även sommarforskarkurser där du får chansen att vara på ett labb och göra ett projekt över sommaren. Själv har jag sommarforskat två somrar i rad nu och jag har mött en mängd genuint intresserade och kunniga forskare som har hjälpt och guidat mig mot superspännande forskningsområden.

BiomedicinprogrammetStudent