Har en nyckelroll inom den moderna sjukvården

Walli Hanna, student på biomedicinska analytikerprogrammet inriktning klinisk fysiologi:

En biomedicinsk analytiker med inriktning klinisk fysiologi utför själv undersökning av patienten men samarbetar mycket med läkare då de fastställer diagnosen. Du arbetar framför allt på sjukhus men kan även jobba inom primärvården (till exempel vårdcentraler).

Min utbildning motsvarar mina förväntningar och mer därtill

Under utbildningens gång, från termin 3, har vi praktik på olika kliniker på sjukhus runt om i Stockholm. Vi får bland annat lära oss att ta blodtryck och undersöka hjärtat med EKG (elektrokardiografi). Att lära sig tolka EKG är spännande! Man lär sig hur hjärtat slår, när varje del är aktiv och varför ett EKG ser ut som det gör. Min utbildning motsvarar mina förväntningar och mer därtill. I klassen finns en bra gemenskap och jag gillar den personliga kontakten mellan elever och lärare/handledare.

Biomedicinsk analytikerprogrammetStudent