Ett meningsfullt arbete där du underlättar människors vardag

Martina Ekstedt, student på Optikerprogrammet:

Under praktiktiderna lär man sig som mest, tycker jag. Vi förbereds för arbetslivet genom att vi på Optikerprogrammet har en patientmottagning där vi börjar ta emot patienter under andra året. Det är när folk i alla åldrar kommer in utifrån och vi gör undersökningar som man verkligen lär sig och allt faller på plats.

Man får arbeta lite som en detektiv.

Vi har också två perioder med praktik ute hos en optiker. Där får du vara med på allt, från mottagande av kund, undersökning, bågval, glasval, utprovning av kontaktlinser m.m. Du får ett helhetsintryck helt enkelt. Vi har även genomgångar där vi diskuterar riktiga fall och själva får fundera ut hur de kan lösas på bästa sätt. Som optiker är det viktigt att avgöra vad varje person vill ha hjälp med och lista ut hur problemen kan lösas. Man får arbeta lite som en detektiv. Det gillar jag, när någon känner att man lyssnat på deras problem och tagit hand om dem på allra bästa sätt.

OptikerprogrammetStudent