Elde Hovland, student på Läkarprogrammet

Det bästa med läkarprogrammet är att det korta avståndet mellan teori och praktik. När man träffar patienter kan man koppla ihop det man lär sig på föreläsningar eller i böcker med något som faktiskt finns på riktigt – man förstår varför man ska lära sig saker och ting. Det viktigaste jag har lärt mig under min utbildning är, att även om lär sig mycket så finns det fortfarande mycket som man inte vet. Man måste vara ödmjuk inför det och öppen för att lära sig nya saker hela tiden.  Det är något jag kan applicera på resten av mitt liv också, och det tycker jag är en värdefull lärdom.

Bra egenskaper, om du vill plugga till läkare, tror jag är att vara en bra lyssnare men också att vara duktig på att klura på saker. Du behöver ha en förmåga att sätta saker i sitt sammanhang och kunna fatta det beslut som verkar mest riktigt, för det finns inte alltid ett solklart rätt eller fel svar.

CampusStudentUtbildningsprogram