”Det kan vara de små detaljerna som avgör om rehabiliteringen ska bli lyckad”

Andreas Simensen tog sin examen från Fysioterapeutprogrammet vid KI år 2011. I dag arbetar Andreas som sjukgymnast på SATS och är även tränare för ett ishockeylag.

Beskriv hur en vanlig arbetsdag ser ut för dig som är fysioterapeut!Foto av Andreas Simensen, alumn från Sjukgymnastprogrammet
– En vanlig arbetsdag kännetecknas av en mängd olika patientmöten. Jag kan börja dagen med idrottsspecifika tester för en patient som snart ska återgå till sin idrott. Efter det kan jag ha ett nybesök där patienten kommer med smärtor från ländryggen och jag får undersöka orsaken till besvären och eventuellt behandla dessa. Under dagen har jag vanligtvis flera patienter som jag rehabtränar i gymmet. Varje besök är cirka 40 minuter långt och alltid enskilt med patienten, vilket gör att jag kan ha totalt fokus på den person som jag möter. Det är verkligen ett arbetssätt jag gillar. Det kan vara de små detaljerna som avgör om rehabiliteringen ska bli lyckad. Den glädje som en patient ibland visar när jag har hjälpt dem att bryta en ond cirkel av smärta eller att komma tillbaka till träningen efter en skadeperiod ger en enorm kick! Man känner att man gör något positivt för någon annan och det tycker jag är det bästa med mitt jobb.

AlumnFysioterapeutprogrammet