”Det finns även otroliga möjligheter inom life science, forskning, management och en mängd andra branscher”

Jingcheng Zhao, student på Läkarprogrammet.

– Jag valde Läkarprogrammet för att jag hade ett stort intresse för naturvetenskap, samtidigt som jag ville kunna använda min kunskap för att hjälpa andra. Jingcheng Zhao, LäkarprogrammetJag ville dessutom arbeta i en miljö där jag kunde jobba tillsammans med andra kollegor och nära de personerna som jag skulle hjälpa. Läkarprogrammet är en väldigt bred utbildning och man har många karriärmöjligheter efteråt. Jag vill jobba som läkare när jag är klar, men det finns även otroliga möjligheter inom life science, forskning, management och en mängd andra branscher. Det som jag tycker är mest spännande med Läkarprogrammet är dock att man inte bara lär sig om andra – hur deras kropp fungerar eller hur man ska behandla deras sjukdomar – utan att man även lär sig om sig själv.

Upplever du att Läkarprogrammet varit rätt val för dig?
– Det jag har lärt mig är att det är upp till en själv att se till att utbildningen motsvarar ens förväntningar, liksom att se till att man utnyttjar alla de resurser som finns tillgängliga. Sedan jag har börjat på Läkarprogrammet har jag parallellt med min utbildning fått träffa och haft kontakt med flera spännande personer, till exempel Nobelprisvinnare i medicin eller fysiologi, den världskände professorn i folkhälsa Hans Rosling och mejlat med Bill Gates. I somras fick jag chansen att forska på ett världsledande labb. Detta tror jag skulle ha varit betydligt svårare någon annanstans än på KI.