”Det är stimulerande att få ta eget ansvar för sina patienter”

Gulala Behremend, student på Tandhygienistprogrammet:

– Jag valde tandhygienistutbildningeneftersom jagBild av Gulala Bahremend, Tandhygienistprogrammet
har arbetat som tandsköterska, och visste därför vad jobbet som tandhygienist skulle innebära. Det är stimulerande att få ta eget ansvar för sina patienter, samtidigt som det också är skönt att inte behöva bära allt ansvar så som tandläkaren måste. Man samarbetar alltid med tandläkarna och känner att man är en del i ett team, samtidigt som man kan jobba ganska självständigt. Tandhygienistprogrammet passar mig perfekt!

Vilka personliga egenskaper är viktiga när man jobbar som tandhygienist?
– Som tandhygienist är det väldigt viktigt att tycka om att jobba med människor. Man träffar många olika patienter: unga, gamla, barn. Man ska kunna hantera och bemöta olika människor i olika åldrar på rätt sätt. Jag älskar människor! Och jag tycker om att hjälpa människor. Många vill inte ens le på grund av missfärgade tänder eller något annat fel i munhålan. Att patienten går ut från mitt rum med ett stort leende gör mig lycklig. Det känns bra att kunna hjälpa en person mot en bättre självkänsla och en lättare vardag – eftersom munnen är så central i våra ansikten och så viktigt i det sociala samspelet.