Cecilia Skogner, student på Tandhygienistprogrammet

Student på TandhygienistprogrammetMötet med människor är en central del i min utbildning – allt från härliga patienter till goda kurskamrater och engagerade lärare. De teoretiska delarna blandas upp med praktiska övningar och patientkontakt som sker löpande på studentkliniken. Där får vi ta hand om egna patienter och utföra undersökningar och behandlingar under handledning. Under den teoretiska delen av utbildningen så tas ofta riktiga patientfall eller forskningsstudier upp i samband med föreläsningarna, vilket ger en verklighetsförankring och helhet.

Att följa upp patienter som till stor del på egen hand, efter att vi samtalat om förbättringar kring dennes tandvårdsrutiner, lyckats göra en helomvändning med sin orala hälsa är otroligt fascinerande och motiverande!

Jag känner mig verkligen hemma i tandvårdsmiljön och att kunna förebygga eller bota sjukdom känns som ett viktigt uppdrag både för den enskilda patienten och för allmänheten. Jag ser SÅ mycket fram emot att komma igång i mitt nya yrkesliv efter examen!

Tandhygienistprogrammet