Campus Huddinge får nytt gym

I höst kan anställda och studenter börja träna på ett nytt gym på campus Huddinge. Om allt går i lås blir det ett gym med det senaste inom träningsvärlden.

– Det blir ett sorts framtidsgym, där folk tränar i mindre grupper och bygger sina egna träningszoner. Vi minskar antalet maskiner. Istället öppnar vi upp ytor för träning med fria vikter, redskap som slyngor och rep, riggar, boxar och kettlebells, säger Patrik Emanuelsson, friskvårdsansvarig.

Träningscentret blir en efterlängtad helhetslösning för både anställda och studenter. Eftersom lokalerna tidigare använts av fysioterapeutstudenter, passar de redan i dag bra för det nya gymmet. Förhandlingar pågår nu mellan KI och Akademiska hus om ombyggnation och renovering.

FAKTA/Gratis träning

• Här placeras gymmet: Alfred Nobels allé 23, campus Huddinge, i markplan.
  • Det blir gratis för anställda och studenter.
  • Öppettider även på helgerna.
  • Invigning beräknas till hösten 2015