Blivit sjuk? Kom ihåg att anmäla till Försäkringskassan!

När du som student blir sjuk har du rätt att sjukskriva dig själv de två första veckorna. Genom att anmäla dig hos Försäkringskassan förhindrar du att dina studiemedelsveckor går förlorade under sjukdomstiden.

Om du har studiemedel från CSN krävs efter de två första sjukskrivningsveckorna ett läkarintyg för att sjukfrånvaron ska räknas som ett giltigt skäl att vara borta från studierna. Studiemedelsveckorna från CSN är begränsade. Genom att anmäla dig hos Försäkringskassan kan du förhindra att veckorna går förlorade.

Kom ihåg att sjukanmäla dig hos Försäkringskassan redan första sjukdagen, antingen via Försäkringskassans servicetelefon, tel: 08-524 524, eller på Försäkringskassans webbplats.

Vårdguiden

Vårdguiden hittar du medicinskt granskad information om sjukdomar och hälsa. Här finns också adresser och telefonnummer till alla vårdmottagningar i Stockholms län. Det finns även frågetjänster där du kan ställa anonyma frågor till experter inom hälso- och sjukvården.

Dygnet-runt-öppen telefonlinje för sjukvårdsrådgivning och allmän information: 08-320 100

Om du är svårt sjuk, ring alltid SOS Alarm på telefonnummer 112.

StudentStudenthälsa