”Bakom varje hörselnedsättning finns en person och en unik historia”

David Komar, student på Audionomprogrammet:

– Att välja högskoleutbildning var inte så lätt somBild av David Komar, Audionomprogrammet
man kan tro. Med en bakgrund inom språk och musik kombinerat med arbetslivserfarenhet inom vården och ett intresse för människor,  hade KI en given plats bland mina valmöjligheter. Jag sökte en introduktionskurs i Fysiologi och efter att tagit del av den professionella undervisningen, gästföreläsarna och de engagerade kursledarna, kändes det helt rätt att bestämma mig för KI. Till en början funderade jag på att bli logoped, men det var mitt andrahandsval, Audionomprogrammet, som jag kom in på. Jag bestämde mig för att tacka ja till platsen, ett beslut som jag i efterhand inte ångrar en sekund. Utbildningen är över förväntan!

Var vill du jobba när du är färdig audionom?
– Med de goda framtids- och jobbutsikter som väntar efter utbildningens slut är möjligheterna många. Personligen ser jag mig arbeta inom den privata sektorn och starta en egen mottagning. En masterutbildning antingen i Sverige eller utomlands känns också aktuellt och med mitt intresse för språk, resor och människor kommer jag säkert att arbeta utomlands en tid. Musiker, DJ:s och folk inom musikbranschen känns extra intressanta att få arbeta med. Bakom varje hörselnedsättning finns en person och en unik historia. Att i egenskap av audionom få vara en del av detta är en dröm för mig!