Att ge bästa möjliga vård, bota och lindra

Puran Chen, student på läkarprogrammet berättar:

Under gymnasiet fick jag upp intresset för medicin. Jag tyckte det var häftigt hur människokroppen fungerar och vad som händer när man blir sjuk - och hur man sedan kan utveckla läkemedel för att bota och lindra olika sjukdomstillstånd. Jag gillade också tanken på att man kan hjälpa andra med det mest centrala i livet - hälsan.

Det är oerhört stimulerande att utbildas till läkare. Man lär sig inte bara om hur olika läkemedel och sjukdomar fungerar, utan även hur man ska förhålla sig till patienter och ge bästa möjliga vård. Det är otroligt motiverande att inser att saker man lär sig faktiskt kan göra skillnad! Läkarutbildningen öppnar många dörrar, inte bara som läkare, utan även som forskare och inom industrin. I framtiden vill jag gärna jobba på ett universitetssjukhus och kombinera forskning med klinisk verksamhet.

LäkarprogrammetStudent