”Arbetsmarknaden för röntgensjuksköterskor ser väldigt ljus ut”

Maelle Canet, student på Röntgensjuksköterskeprogrammet:

– När jag sökte efter en utbildning så visste jagBild av Maelle Canet, Röntgensjuksköterskeprogrammet
bara att jag ville ha en utbildning inom vård och medicin. Efter mycket funderande valde jag röntgensjuksköterskeprogrammet. Ärligt talat så visste jag inte så mycket i början om utbildningen, men efter de första veckorna och efter min första praktik så föll allt på plats! Att praktiken kommer redan under termin 1 är en stor för fördel. Kombinationen mellan teknologi och att samtidigt få hjälpa människor gjorde att jag fastnade helt för röntgensjuksköterskeyrket.

Var vill du jobba som färdig röntgensjuksköterska?
– På röntgenavdelningen skulle jag vilja jobba med datortomografi. Kanske på ett av de större sjukhusen där det finns många olika patientgrupper och ett stort patientflöde. Det skulle ge en variation av upplevelser och erfarenheter som stärker mig ännu mer i min yrkesroll. Vårdpersonal kommer alltid att behövas, och arbetsmarknaden för röntgensjuksköterskor ser väldigt ljus ut. Många av oss får jobb direkt efter utbildningen. Om man vill plugga vidare efter examen finns till exempel ett masterprogram inom röntgen. En annan fördel med röntgensjuksköterskeutbildningen är att man kan arbeta i många olika länder, och KI har en rad internationella kontakter och samarbeten. Det vore roligt att prova på att jobba i mitt hemland, St. Maarten, eller någon annanstans i världen!

RöntgensjuksköterskeprogrammetStudent