Anders Hamsten: "Jag ställer min plats till förfogande"

Professor Anders Hamsten ställer sin plats som Karolinska Institutets rektor till förfogande. Här är hans brev till samtliga KI-studenter och medarbetare.

Kära studenter och medarbetare,

Det har varit en varit en stor glädje och en förmån att få leda Karolinska Institutet och det är med tungt hjärta jag nu lämnar mitt uppdrag som rektor. Jag är samtidigt helt övertygad om att vårt universitet kommer att gå stärkt ur den kris vi nu befinner oss i.
Karolinska Institutet består av sina utomordentligt duktiga och engagerade medarbetare och studenter. Varje enskild medarbetares entusiasm, kreativitet och hängivna arbete inom forskning och undervisning kommer oförändrat att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. Detta arbete kommer nu, som tidigare, att leda till medicinska genombrott och innovationer inom livsvetenskaperna som är till gagn inte bara för det svenska samhället utan för hela vår värld.

Av hela mitt hjärta önskar jag er alla tillförsikt, tillfredsställelse och framgång i ert viktiga arbete för Karolinska Institutet.

Anders Hamsten