Anatomi och fysiologi är mina favoritämnen

Walli Hanna, student på biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning klinisk fysiologi berättar:

Anatomi och fysiologi är mina favoritämnen och jag vill fördjupa mig inom områden som hjärta, kärl, nerver och lungor. Jag vill inte bli läkare men ändå ha möjlighet att hjälpa människor. Genom att läsa biomedicinska analytikerprogrammet med inriktning klinisk fysiologi får jag allt detta i ett paket - för mig kan det inte bli bättre.

Under utbildningen får vi utföra laborationer och arbetsprover, såsom EKG (hjärtslagsmätning). Vi får även möjlighet till studiebesök och praktik. Jag tycker att man ska välja att plugga till biomedicinsk analytiker för att det är roligt och för att man får möjlighet till praktiskt arbete under utbildningen. På KI finns dessutom högutbildade lärare med höga ambitioner, vilket gör mig mer motiverad att plugga. Det finns även goda chanser att få jobb direkt efter examen. Jag är väldigt intresserad av ekokardiografi - ultraljud för hjärta och kärl.

Biomedicinsk analytikerprogrammetStudent