Adam Hallqvist, student på arbetsterapeutprogrammet

Jag valde att läsa Arbetsterapeutprogrammet eftersom jag vill ha ett yrke där jag kan jobba med människor, där man känner att man hjälper andra och gör något som faktiskt betyder något. Man hjälper människor att få en fungerande vardag. Om en patient har problem med att utföra en viss handling försöker man hjälpa personen att hitta en lösning till att kunna utföra den aktiviteten. Det är ett yrke med stor variation, ett jobb man inte tröttnar på, för du gör inte samma sak varje dag. Och du kan välja många olika inriktningar att jobba inom som arbetsterapeut.

Att jag valde att plugga på just KI beror på att släktingar till mig som är arbetsterapeuter rekommenderade KI. Det är ett bra universitet med bra rykte och det håller en hög standard på utbildningen. Våra lärare är jätteengagerade när de undervisar, man märker att de verkligen älskar sitt jobb och det betyder så otroligt mycket.

StudentUtbildningsprogram