Abdilmajid Ahmed, student på Biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning klinisk fysiologi

När jag valde utbildning kändes det viktigt för mig att studera till ett yrke inom vården. Jag känner att jag vill ha ett yrke där jag kan hjälpa människor och jag tycker att människokroppen är så otroligt fascinerande. Jag valde biomedicinska analytikerprogrammet med inriktning klinisk fysiologi eftersom det är ett yrke med en bra kombination av teknik och vård. Framför allt vill jag ha ett yrke med mycket patientkontakt.

Jag tror att det här yrket passar mig eftersom jag är lugn och har stort tålamod. När du träffar en patient är bemötandet otroligt viktigt. Du träffar nya personer hela tiden och ställs hela tiden inför nya förutsättningar. Då är det viktigt att ha ett professionellt förhållningssätt, visa respekt och lyssna på patienten och göra allt du kan för att patienten ska känna sig lugn och trygg inför undersökningen.  Jag har spelat fotboll hela mitt liv och vet att samarbete är det bästa sättet att nå ett bra resultat.

StudentUtbildningsprogram