Smärta - från fysiologi till tillämpning inom fysioterapi

• 7,5 hp
  • Distansutbildning
  • Avancerad nivå
  • Huvudområde: Fysioterapi
  • Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle
  • Obligatoriska träffar: Ja

Kursen syftar till att fördjupa dina fysioterapeutiska kunskaper och färdigheter i relation till personer med smärta utifrån ett biopsykosocialt perspektiv. Kursen bygger på autentiska fall ifrån personer med smärta utifrån fysioterapeutens/sjukgymnastens kliniska verksamhet där du tränas i att utveckla ditt kliniska resonemang. De kliniska exemplen speglar personer i alla åldrar med olika smärttillstånd i olika hälso- och sjukvårdskontexter (till exempel akutsjukvård, onkologi och ortopedisk elektiv vård) och ifrån olika kulturer. Respektive fall kommer att löpa som en tråd genom följande hela kursen: Personen med smärta, Förklaringsmekanismer, Fysioterapeutens roll i samhället och Fysioterapeutiska interventioner vid smärta.

Information om distansutbildningen

Kursen genomförs med tre kursträffar om vardera två dagar, sammanlagt 6 dagar samt en dags examination. Mellan kursträffarna är tid avsatt för inläsning, arbete med enskilda arbetsuppgifter och uppgifter på kurswebbplatsen.

Vårterminen 2018

Kurstillfället är inställt

• 25%, Distansutbildning, Undervisning på dagtid
  • Obligatoriska träffar: 4,  Övriga träffar: 0
  • Studieort: Huddinge
  • 15 januari 2018 - 01 juni 2018
  • Undervisningsspråk: Svenska
  • Sista anmälningsdag: 16 oktober 2017
  • Anmälningskod: KI-62023

Anmälan

Anmälan görs via Antagning.se. Anmälan öppnar ca en månad före sista anmälningsdag.

Anmäl dig på antagning.se

Särskild behörighet

Sjukgymnast- eller fysioterapeutexamen om 180 hp eller kandidatexamen med huvudområdet sjukgymnast/fysioterapi. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Högskolepoäng (30-285 hp)

Avgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för sökande som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer

Kontaktperson för mer information om utbildningen:
Mari Lundberg, mari.lundberg@ki.se

Har du frågor om behörighet och antagning?

Se Anmälan och antagning.

Studentinformation

Visa kursplanen