Omvårdnad vid astma, allergi och KOL, del 1

• Avancerad nivå
  • Huvudområde: Omvårdnad
  • Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset

Kursen har fokus på diagnostik, omvårdnad och behandling av astma, allergi och kol. Målet är att du efter avslutad kurs ska ha goda teoretiska och praktiska kunskaper inom astma, allergi och kol-sjukdomars förekomst och möjligheter till prevention samt spirometriundersökningar, pricktest, dokumentation, behandling av astma, allergi och kol-sjukdom, patientutbildning och rökavvänjning. Praktiska övningar, föreläsningar och falldiskussioner utgör viktiga delar i kursen.

Höstterminen 2017

• 25%, Undervisning på dagtid
  • Studieort: Stockholm
  • 28 augusti 2017 - 01 juni 2018
  • Undervisningsspråk: Svenska
  • Sista anmälningsdag: 18 april 2017
  • Anmälningskod: KI-61022

Anmälan

Anmälan görs via Antagning.se. Anmälan öppnar ca en månad före sista anmälningsdag.

Anmäl dig på antagning.se

Särskild behörighet

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en sjuksköterskeexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Högskolepoäng (30-285 hp)

Avgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för sökande som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer

Kontaktperson för mer information om utbildningen:
Inger Kull, inger.kull@ki.se, 08-524 800 02

Har du frågor om behörighet och antagning?

Se Anmälan och antagning.

Studentinformation

Visa kursplanen