Att leda grupper och gruppaktiviteter inom hälso- och sjukvården

• 15 hp
  • Avancerad nivå
  • Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Gruppbehandling är ett potentiellt utvecklingsområde inom vården. Kursen ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna tillämpa gruppterapeutiska framgångsfaktorer när du leder olika typer av grupper, till exempel aktivitets- och rörelsegrupper, behandlingsgrupper, patientundervisning i grupp eller stödgrupper för anhöriga. Kursen ger dig ökad förståelse både för att delta i grupper och för att leda dem samt erfarenhet av interprofessionell samverkan. Du förväntas leda en egen grupp inom ramen för kursen.

Höstterminen 2017

• 50%, Undervisning på dagtid
  • Studieort: Huddinge
  • 28 augusti 2017 - 12 januari 2018
  • Undervisningsspråk: Svenska
  • Sista anmälningsdag: 18 april 2017
  • Anmälningskod: KI-61001

Anmälan

Anmälan görs via Antagning.se. Anmälan öppnar ca en månad före sista anmälningsdag.

Anmäl dig på antagning.se

Särskild behörighet

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en kandidat- eller yrkesexamen inom hälso- och sjukvård. Alternativt en socionomexamen eller minst 240 hp från utbildning som leder till psykologexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Högskolepoäng (30-285 hp)

Avgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för sökande som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer

Kontaktperson för mer information om utbildningen:
Gabriele Biguet, gabriele.biguet@ki.se, 08-524 888 25

Har du frågor om behörighet och antagning?

Se Anmälan och antagning.

Studentinformation

Visa kursplanen