Kostsamma renoveringsbehov gör framtiden osäker för MF:s kårhus

Medicinska Föreningens (MF) kårhus på KI:s campus i Solna är i stort behov av att renoveras, till en beräknad kostnad av 40 miljoner kronor. Nu samlar MF in pengar för att säkra både byggnadens och studentkårens framtid.

KI-alumnerna Göran Sterky och Ingvar Liljefors var med och invigde MF:s kårhus år 1954. Foto: Susanna Forsell.

MF:s kårhus renoverades senast 1985. Nu kräver lokalerna en upprustning på nytt. Överst på prioriteringslistan står bland annat att byta ut fönster, renovera byggnadens aula och uppdatera ljudanläggningen.

– Om inte renoveringen blir av så kommer kårhuset i längden att bli oanvändbart, och då vet vi inte vad som kommer att hända med föreningen i framtiden, säger MF:s ordförande Frida Hellström.

Läs hela artikeln om Medicinska Föreningens kårhus

Vill du vara med och stödja moderniseringen av kårhuset?

Du kan ge din gåva direkt via webben

Text och bild: Susanna Forsell