This page in English
Laddar profil information

Om mig

Jag är forskare i medicinsk pedagogik vid enheten för utvärdering (EVAL), institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME). Jag har arbetat med medicinsk pedagogik sedan 2008 och anknuten till Karolinska Institutet sedan 2011. Efter att ha avslutat min doktorsexamen 2016 med avhandlingen " It takes two to tango – an inquiry into healthcare professional education environments", arbetar jag nu som projektledare på EVAL där jag ansvarar för kurutvärderingar av doktorandkurser.  

Jag är också affilierad forskare och lektor vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. 

Utbildning

Kiropraktoreaxamen från Skandinaviska Kiropraktorhögskolan (2003)

Postgraduate Certificate i medicinsk pedagogik (CertMedEd) från University of Dundee (2008)

Postgraduate Diploma i medicinsk pedagogik (DipMedEd) från University of Dundee (2009)

Master i medicinsk pedagogik (MMedEd) från University of Dundee (2010)

Medicine doktor (medicinsk pedagogik) från Karolinska Institutet (2016)

Forskningsbeskrivning

Min forskning fokuserar på de miljöer där studenter lär sig och lärare arbetar och hur olika aktörer inom olika hälso- och sjukvårdsutbildningar uppfattar och upplever sina utbildningsmiljöer samt hur vi kan utveckla adekvata och optimala miljöer för utbildning. Närmare bestämt, hur kan vi förstå den inre dynamiken i utbildningsmiljöer och bättre förstå de olika aspekterna av utbildningsmiljön för att kunna stödja utvecklingen av hållbara högkvalitativa miljöer för undervisning och lärande. Jag har en mixed-method ansats till min forskning, och använder metoder från både den kvantitativa och kvalitativa forskningstraditionen.

Jag har också ett intresse för smärtforskning bland patienter med kroniska nackproblem och hur smärta och proprioception påverkas av manuella behandlingsterapier och rehabilitering.

Ledamot av Editorial Board för Journal of Chiropractic Education

Vetenskaplig granskare: Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics (JMPT), Journal of Chiropractic Education (JCE), International Journal of Medial Education (IJME), Journal of Rehabilitation Research and Development (JRRD and Journal of Chiropractic Medicine (JCM).

Akademiska priser och utmärkelser

"Bästa vetenskapliga bidrag”, Association of Chiropractic Colleges and Research Agenda Conference (2012)

"Årets forskare", Kiropraktiska Föreningen i Sverige (2009 och 2013)

Laddar publikationer

Karta