Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för dig som vill utveckla din affärsidé och starta företag. Tävlingen startades 1998 av McKinsey & Company och har en stark historia av att hjälpa och lyfta fram nya affärsidéer och företag. Sedan 1999 är Karolinska Institutet en av medarrangörerna till tävlingen. Fler än 13 000 affärsidéer har lämnats in till tävlingen och över 27 000 entreprenörer har tävlat - vilket gör tävlingen till en av de största affärsidétävlingarna i världen!

Tävlingen är indelad i två moment, Affärsidé och Affärplan, där du själv väljer om du vill delta i båda eller bara det som passar dig. Du väljer också vilken tävlingskategorierna om du och din idé vill tävla inom. De fyra tävlingskategorierna är: Life science & Teknik, Människa & Samhälle, Miljö & Energi, Webb, Mjukvara & Media.

Tidigare pristagare från KI

Förutom möjligheten att vinna prispengar får alla som lämnar in sin idé får tillgång till Startup Package, med bland annat skriftlig feedback på idén från Venture Cups professionella nätverk. Att delta i Venture Cup är självklart kostnadsfritt. Du hittar mer information och anmäler dig på Venture Cups hemsida.

 

Deadlinedatum våren 2016

  • Affärsidé – 1mars kl 13.00
  • Affärsplan – 5 april kl 13.00

Länkar

EntreprenörskapInnovation