Grattis till alla nya doktorer!

Conferment ceremony of 2016.Promotionshögtid. Fredagen den 13 var en lyckodag för de 124 nydisputerade doktorer som firades i Stockholms stadshus. Firade blev även Karolinska Institutets nya hedersdoktorer och guldmedaljörer.

Nya Silvialäkarna tog examen

Drottning Silvia

Demensvård. Drottning Silvia var på plats för att dela ut diplom när den andra kullen Silvialäkare firades vid en examensceremoni på Karolinska Institutet.

Nominerad till pris för Lifetime Achievement för livräddande metod

Tore_CurstedtMiljoner barn har fått hjälp. Docent Tore Curstedt, institutionen för molekylär medicin och kirurgi vid Karolinska Institutet, har av European Patent Office (EPO) nominerats till utmärkelsen Lifetime Achievement Award vid European Inventor Award 2016 för sitt arbete med Curosurf, som hjälper för tidigt födda barn att andas.