KIB årets bibliotek 2007

Publicerat 2007-09-28 00:00. Uppdaterat 2013-11-26 10:27

Karolinska Institutet Universitetsbiblioteket, KIB, är årets bibliotek. Priset delades ut vid Bok & Biblioteksmässan i Göteborg.

KIB mottog utmärkelsen Årets bibliotek på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg torsdagen den 27 september. Priset består av ett vandringspris, ett konstverk, samt 20 000 kronor.

Juryns motivering lyder:

"Karolinska Institutets Universitetsbibliotek präglas av serviceanda samt en ambitiös verksamhets- och personalutveckling. Det är väl etablerat som ett av de mest nyskapande forskningsbiblioteken i Sverige och ger ett betydande stöd till forskning och utbildning vid Karolinska Institutet, samtidigt som det är en viktig aktör i de svenska forskningsbibliotekens samarbete."

"Vi är mycket glada och stolta över utmärkelsen. Vi har sedan många år tillbaka strävat efter att kontinuerligt vidareutveckla verksamheten så att stödet till vår uppdragsgivare - Karolinska Institutet - hela tiden är högklassigt. Att permanent ha örat mot kundrälsen, att ha rörlighet, att omvärldsbevaka och odla personalens kompetens och förhållningssätt till uppdraget är enormt viktigt. Helt avgörande är den breda delaktigheten. För mig är det kristallklart att utmärkelsen bottnar i personalens engagemang. Jag vill tacka juryn som har uppmärksammat dessa långvariga ansträngningar och KIB-personalens professionalism. Priset och erkännandet stärker givetvis vår motivation att fortsätta framåt." säger bibliotekschef Christer Björklund i en kommentar.