Konferenser och symposier

Vad kan jag äta? En temakväll om livsmedelsöverkänslighet.

2013-11-2018:00 till 20:00 Katasalen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

En temakväll full med tips och råd om vad du kan laga för mat om du eller någon annan i familjen är överkänslig eller allergisk mot ämnen som förekommer i maten. Arrangör: Centrum för Allergiforskning, Konsumentföreningen Stockholm och ABF.

Att vara överkänslig mot ämnen i maten är ofta begränsande när man ska handla och laga mat. Antalet produkter riktade till allergiker ökar men utbudet är inte lika brett i alla butiker. I dag väljer också allt fler allergianpassade produkter av hälsoskäl, utan att ha en diagnos för överkänslighet.

Kom och lyssna och ställ frågor till Ida Berge, legitimerad Dietist, Södersjukhuset, Allergisektionen. Få tips och inspiration i din matlagning av Coops matinspiratör Sara Begner. I panelen finns också Anneli Bylund, Hållbarhetsstrateg Hälsa och Dietist, Coop. Kvällens moderator är Louise Ungerth, chef för Konsument och Miljö, Konsumentföreningen Stockholm.

När: onsdagen den 20 november kl 18-20

Var: Katasalen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Fri entré och ingen föranmälan.

Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm, Karolinska Institutet och ABF

Välkommen!