Hjärnspark - en ny bok från Karolinska Institutet University Press

Publicerat 2009-10-07 00:00. Uppdaterat 2013-11-26 10:27

Vare sig hjärnan skadas av en spark, en drog eller genom mobbning har hjärnan mycket små möjligheter att reparera de skador som uppstår. Livet kommer att förändras för alltid.

I boken, som främst vänder sig till ungdomar, beskriver Lars Olson och Anna Josephson på ett sakligt och oromantiskt sätt vad som händer med hjärnan när den utsätts för våld.

Till boken finns också en webbplats, www.hjarnguiden.se

Anna Josephson har lång erfarenhet som neurokirurg vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och stor kunskap om vad som händer när hjärnan eller ryggmärgen skadas. Lars Olson är professor i neurobiologi vid institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet.

Boken är en del i projektet "Akta Huvudet" som initierats av Allmänna arvsfonden och är ett samarbete mellan hjärnskadeförbundet Hjärnkraft, Studiefrämjandet i Norra Stor-Stockholm, Karolinska Institutet University Press och Unga Kris.