Aktuella händelser

Sammanställning över förekomst av händelser vid sektionen och dess medarbetare.

19 maj, Ny rapport om ungas rörelse i vardagen

15 maj, Sveriges första poänggivande universitetsutbildning om yoga

22 mars, Erika Franzén blir FoU-chef för Funktion Hälsoprofessionerna vid Karolinska Universitetssjukhuset

6 mars, Cecilia Fridén blir adjungerad universitetslektor i fysioterapi

22 feb, Nytt samarbete med indiska Pravara Institute of Medical Sciences

20 feb, Ny teknologi möjliggör forskning om hur människa och djur flyger

Jan, Carina Boström utvald till ledamot i executive committe för Foundations for Research in Rheumatology, FOREUM som rerpresentant för hälsoprofessioner.

2016

30 sep, Se professor Christina Opavas inspirationsföreläsning om fysisk aktivitet vid reumatism.

sep, Elisabeth Olsson tilldelats stora silvermedaljen vid Karolinska Institutetet 2016

sep, Nina Brodin utvald till EULAR/ACR Exchange Program

11 juni, Marie Kierkegaard tilldelades medel från Ingrid Odéens stiftelse för forskning inom fysioterapi

1 juni, Priset för bästa lärare ”Guldgoniometern” gick denna vårtermin -16 till Tony Bohman

28 feb, David Conradsson får Elsa och Inge Anderssons pris 2016

25 jan, Ny app ska hjälpa patienter med ledgångsreumatism till vardagsmotion

4 dec, Global kartläggning av fysisk aktivitet ska bidra till att rädda liv

25 nov, Forskare Wim Grooten tipsar: så sitter du aktivt på jobbet

18 nov, Fysisk aktivitet en viktig medicin – temat i nyaste numret av läkartidningen

1 nov, Forskningsstipendium från Neuroförbundet till Marie Kierkegaard

29 okt, Forskning inom Försvarsmakten ska ge friskare arbetsplatser

17 sep, Rörelse i vardagen hos äldre bensköra personer ämne för ny avhandling

Niklas Löfgren tar emot pris för bästa poster

2 juli, Aftlab Patlas pris för bästa kliniska poster till doktorand Niklas Löfgren vid International Society For Posture & Gait Research (ISPGR) världskongress i Seville, Spanien.

15 juni, Lena Nilsson Wikmar blir professor i Fysioterapi med inriktning mot utbildning.

Juni, Annette Heijne och Charlotte Ytterberg, båda vid sektionen, antagna som docenter vid KI.

1-4 maj, Marie Kierkegaard och Alexandra Halvarsson vid sektionen fick utmärkelser för enastående presentation vid WCPT 2015 i Singapore.

Maj, Tidig utskrivning och fortsatt rehabilitering i hemmet för äldre efter stroke, lyfts fram! Lotta Widén Holmqvist forskare vid sektionen har varit ordförande i projektgruppen för SBU:s äldrerapport.

April, Debatt artikel av professor Lotta Widén Holmqvist i Dagens Medicin Interdisciplinära team bra hjälp för strokedrabbade.

17 januari, Tony Bohman medverka i Sveriges Radio Risken för långvariga ländryggsbesvär minskar med en sund livsstil.

20 januari, Ny studie visar att träning hjälper mot gång och balansproblem vid Parkinsons, studien har letts av Erika Franzén docent vid sektionen.

2014

5 november, Maria Hagströmer forskare vid sektionen medverkar i SVT- nyheter Nordnytt. Ta några steg mot bättre hälsa.

21 oktober, Professor Karin Harms-Ringdahl medverkar i SR Vetenskapsradion. Ryggont behöver inte hindra sex.

8 oktober, Professor Karin Harms- Ringdahl medverkade i TV4-nyheter. Arbetslivets betydelse för ryggproblem.

Oktober, Lärare Charlotte Kaijser (AKA), Malin Ortfelt (universitetsadjunkt) och Belinda Sarlilja(AKA) på kliniken fått pris för bästa poster.

23 september, forskare Wim Grooten medverkade i radio P1. Stolen och sittandet.

8 september, Maria Hagströmer utsedd till Årets fysioterapeut 2014.

Fysioterapi