Scientific Advisory Board – Vetenskapligt råd

This page in English

Torsten Wiesel, Professor emeritus.

Professor Wiesel är en högt uppskattad medlem av institutionen.  Han tilldelades 1981 års Nobelpris i fysiologi eller medicin (tillsammans med David H. Hubel) för sina nyskapande studier av hjärnans behandling av syninformation.

Andra medlemmar i vetenskapliga rådet

Eero Castren, Professor, Neuroscience Center, Helsingsfors universitet, Finland.

Jonas Frisén, Professor, institutionen för cell- och molekylärbiologi, Karolinska Institutet.

May-Britt Moser, Professor, Kavli Institute for Systems Neuroscience and Centre for the Biology of Memory, Trondheim, Norge. Hon tilldelades 2014 års Nobelpris för upptäckten av ett positioneringssystem i hjärnan (tillsammans med John O´Keefe och Edvard I. Moser).

Barbara Sahakian, Professor, Department of Psychiatry, Universitetet i Cambridge, Storbritannien.

Neurovetenskap