Vill du medverka vid Forskarfredag för gymnasieelever den 29 september?

Publicerat 2017-03-30 11:39. Uppdaterat 2017-04-18 10:58

Nu är det dags att dra igång rekryteringen av forskare och doktorander från KI som vill vara med och bidra till en eller flera aktiviteter under Forskarfredag 2017, fredagen den 29 september. På programmet står prova-på-aktiviteter, shower, föreläsningar och många andra möjligheter för allmänheten (främst elever i åk 9 och gymnasiet) att möta forskare.

Evenemanget äger rum under dagtid (ca kl. 9-16) och huvudarena för Stockholmsevenemanget är i år Vetenskapens hus och Albanova på Roslagstullsbacken.

Både nya och tidigare deltagare är varmt välkomna!

Anmäl intresse

Anmäl intresse för att delta så snart som möjligt via e-post till Sabina Giulini, Kommunikationsavdelningen (senast den 24 april).

Meddela gärna vilken eller vilka aktiviteter du önskar delta i, samt om ni är flera som planerar gemensam medverkan. Vi matchar därefter forskare och aktivitet efter bästa förmåga.

• Prova-på aktiviteter (utställning)
    Utställningen är kärnan i ForskarFredags program, där besökarna får chans att låta leklusten och nyfikenheten styra. Har du något du kan visa upp, demonstrera, eller låta besökarna prova på? Då är det här rätt aktivitet för dig! Vi rekommenderar att man är minst två personer som hjälps åt och byts av under dagen.
  • Dialog med skolklass
    En forskare och en skolklass, förberedd med frågor till dig, får chans att mötas under ca 45 minuter för ett dialogsamtal i lugn miljö. Medföljande lärare tar kontakt med forskaren i förväg för avstämning. Finns även möjlighet att åka ut till skolor och träffa eleverna där istället för på Debaser.
  • Tre forskare berättar
    3-5 gånger under dagen drar vi igång en runda av forskarpresentationer. Vid varje tillfälle berättar tre forskare från olika discipliner i ca 10-12 minuter om sig själva, sin forskning och vägen dit. Det hela avslutas med en frågestund.