Om Framtidens lab ANA 8

Framtidens Lab ANA 8 skapar en ledande translationell integrerad forskningsmiljö utrustad för spetsforskning, där gränser mellan institutioner och kliniker rivs och forskare samverkar baserat på gemensamma forskningsprofiler.

• Invigs hösten 2018
  • 10 200 m2
  • 7 våningar
  • 350 anställda

• Vi är ett ledande translationellt forskningslaboratorium
  • Vi är strategiskt placerat på Campus Syd
  • Vi har en attraktiv och rekryterande miljö för kliniknära forskning
  • Vi har en forskningsmiljö utan gränser mellan institutioner/kliniker där forskare samverkar baserat på gemensamma forskningsprofiler
  • Vår laborativa miljö är utrustad för spetsforskning
  • Det finns en tydlig integrering av forskning och utbildning
  • Vi har flexibelt och yteffektivt laboratorium för att möta framtidens krav

Styrning & organisation

Styrgruppen

Styrgruppen ANA 8 representeras av samtliga inflyttade institutioners prefekter, AC samt ekonomiansvariga. Gruppen har en ordförande per årsbasis som roterar mellan institutionerna. Se styrgruppens medlemmar

Arbetsmiljögruppen

Finns ingen etablerad arbetsmiljögrupp ännu.

Ekonomigruppen

Ekonomigruppen ANA 8 representeras av samtliga inflyttade institutioners ekonomer samt ACs. Se ekonomigruppens medlemmar.

Infrastrukturgruppen

Husgruppen

En husgrupp finns med representanter från verksamheten som sitter i lokalerna i ANA 8. Gruppen ska hantera frågeställningar som dyker upp till vardags gällande ex lokaler, rutiner, samarbeten och annat.

Samarbeten

Flemingsberg Science skapar samverkan för forskning och innovation i Flemingsberg. Här finns internationellt erkända forskningsinstitut, bland dem Karolinska Universitetssjukhuset, KTH och Karolinska Institutet. Tillsammans skapar ledande Life science-bolag och några av världens mest framgångsrika entreprenörer en stark grogrund för nya företag, starka samarbeten och en utvecklande miljö.

Institutioner som flyttar in

Tidplan