NyheterPå campus

Publicerat 2017-07-26 14:23. Uppdaterat 2017-07-26 15:34This page in English
Ole Petter Ottersen
Foto: Gustav MårtenssonPhoto: Gustav Mårtensson

KI:s nya rektor deltar i Stockholms Prideparad lördagen den 5 augusti.

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och Karolinska Institutet har deltagit i olika former sedan 2013. Nästa lördag deltar närmare 100 av KI:s medarbetare och studenter som ett led i KI:s långsiktiga arbete med lika villkor för alla.

– Karolinska Institutet arbetar för en jämställd arbets- och studiemiljö och lika villkor. Genom att vara med på paraden vill jag aktivt visa mitt stöd för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner liksom alla människors rätt att vara sig själva och älska vem de vill. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att lära känna KI:s medarbetare och studenter, säger Ole Petter Ottersen, Karolinska Institutets rektor som tillträder sin post den 1 augusti.

Karolinska Institutets deltagande i Pride sker i samarbete med Medicinska Föreningens HBTQ-förening Queerolinska. Tillsammans välkomnar vi alla studenter och medarbetare att delta i Prideparaden som utgår från Kungsholmstorg lördagen den 5 augusti 2017 med start kl. 13.00.

Ledning