Nytt samarbetsavtal med The Tokyo University

Publicerat 2017-10-05 15:10. Uppdaterat 2017-10-18 13:33This page in English

Tokyos universitet etablerar ett strategiskt samarbete med Stockholms tre främsta lärosäten, Stockholms universitet, KI och KTH. 25 september signerades avtalet vid en ceremoni på Spökslottet.

The University of Tokyo antog år 2014 en strategi att etablera strategiska samarbeten med ledande universitet i världen. Bland dessa prioriterade partners finns till exempel Berkeley, MIT och Cambridge – och så Stockholms universitet, Karolinska Institutet och KTH, som ses som en gemensam samarbetspartner.
Samarbetet kommer att ske inom såväl forskning som utbildning och bland ledorden märks excellens, tvärvetenskap och samhällsrelevans. Förutom utbyten av forskare och studenter ska universiteten också samarbeta om utveckling av undervisning och lärande.

25 september 2017 signerades avtalet vid en ceremoni på Spökslottet. Den första officiella programpunkten inom ramen för samarbetet ägde rum i Nobel Forum vid Karolinska Institutet 21 september under rubriken ”aktivt åldrande”. Drottning Silvia invigde workshopen med att tala om att frågor kring åldrande och hur samhället hanterar dessa är viktiga i både Sverige och Japan.

Text: Per Larsson, Bilder: Anna-Karin Landin

Internationellt