KI resebidrag för doktorander, våren 2017

This page in English

Styrelsen för forskarutbildning utlyser härmed resebidrag för doktorander.

Ändamål

Resebidrag kan sökas för vistelse vid lärosäte eller forskningsinstitution utanför Sverige.

Vistelse vid lärosäte/forskningsinstitution måste omfatta minst två veckor och högst tre månader. Vistelsen kan delas upp i flera tillfällen.

Bidrag för deltagande vid internationella konferenser, forskarutbildningskurser eller för studiebesök beviljas inte.

Belopp

De beviljade beloppen är maximalt 25 000 kronor per person. Högre belopp än det sökta beviljas aldrig.

Reseperiod

Denna utlysningsomgång gäller resor under perioden maj 2017 – juni  2018.

Behörighet och urval

Doktorand antagen till forskarutbildning vid Karolinska Institutet är behörig att söka.

Om antalet behöriga ansökningar överstiger det antal som kan beviljas, så görs ett urval. I första hand beviljas ansökningar från personer som ej tidigare tilldelats resebidrag av Styrelsen för forskarutbildning.

Bedömningsgrunderna som tillämpas är:

• relevans för doktorandens individuella studieplan (1-3)
  • mervärde för doktoranden och för forskargruppen, exempelvis tillgång till unika metoder eller material (1-3).

Granskningsgruppen gör vidare en bedömning om genomförbarhet (1-3). Ansökningar med planer som inte anses vara genomförbara kan inte beviljas medel.

Ansökan

Ansökan skall vara högst 2 A4-sidor lång och innehålla en beskrivning av syftet med forskningsvistelsen, dess relevans för doktorandens individuella studieplan och mervärdet för doktoranden/forskargruppen. Det ska av titeln på ansökan framgå till vilket land resan ska ske. (Exempel: Forskningsvistelse i Italien, insamling/analys av … med teknik X; utbildning i metod Y).

Ansökan ska göras elektroniskt. Formuläret finns tillgänglig i KI Prisma under ansökningsperioden, 14 – 28 mars 2017. Ansökan stänger klockan 14.00.

Beslut

Beslut om tilldelning fattas av Styrelsen för forskarutbildning och meddelas samtliga sökande via e-post i maj. Beviljade medel får inte användas till annat än det som ansökan avser.

Bilagor

Utöver de uppgifter som lämnas i formuläret ska en eller flera av följande bilagor bifogas:

1. Inbjudan från mottagande lärosäte/forskningsinstitution
  2. Intyg från huvudhandledare för godkännande av vistelsen (gäller samtliga sökande).

För frågor gällande utlysningen var vänlig och maila till:fonder@ki.se