Föreläsningar och seminarier

Pedagogiskt Forum

2017-12-1812:00 till 13:00 aula Nanna SvartzKarolinska Universitetssjukhuset, Solna
Pedagogiskt Forum ht17
Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Astrid Seeberger och Svante Meyler

Godbye, Bukarest

Måndag 18 december kl. 12.00 – 13.00
Aula Nanna Svartz

Astrid Seeberger Astrid Seeberger är överläkare, docent och författare som 2010 kom ut med en uppmärksammad tankebok Den skamlösa nyfikenheten. 2015 kom den kritikerprisade första delen av en trilogi om hennes familj Nästa år i Berlin där modern står i fokus som har fått ett flyktingansikte av sina upplevelser under andra världskriget. I höst kom den andra fristående delen Goodbye, Bukarest som handlar om berättarens letande efter morbrodern Bruno som hade sagts vara död men visade sig ha överlevt Andra Världskriget och hamnat i Rumänien. I Svenska Dagbladet skrev litteraturkritikern Erik Löfvendahl att den är en ”på många sätt märklig roman där allt beskrivs med Astrid Seebergers klara, distinkta, nyanserade röst. För den som vill lära sig mer om vår närliggande dåtid är Goodbye, Bukarest en nödvändig bok.”
Svante Meyler Svante Weyler är förläggare, författare och journalist. Han var Sveriges Radios korrespondent i Berlin, redaktör på Ord & Bild, kulturskribent på Expressen och Sydsvenskan och förläggare och förlagschef på Norstedts. Sedan 2007 driver han Weyler förlag. Andra meriter som bör nämnas är att han spelade fyra matcher med Spånga IS 1972 i gamla division två.

 HÖSTENS HELA PROGRAM

Pedagogiskt Forum arrangeras av
Centrum för Klinisk Utbildning vid Karolinska Institutet (CKU-KI)
Hög kompetens för dagens krav och handlingsberedskap för morgondagens utmaningar – hälso- och sjukvård i samverkan med universitet och högskolor
Ledare för Pedagogiskt Forum: Astrid Seeberger (astrid.seeberger@ki.se)
För mer information om CKUs verksamhet och aktiviteter: www.cku-sthlm.se

 

Contact person: Astrid SeebergerImport to calendar
Alumn