Hirsch fellowship för kirurger, våren 2017

This page in English

Styrelsen för forskning utlyser härmed Hirsch fellowship, en möjlighet att söka finansiering för en längre resa för t.ex. inlärning av ny metod.

Ändamål

Stiftelsen har som huvudsakligt syfte att söka finansiering för en längre resa för t.ex. inlärning av ny metod. Finansieringen kan täcka resa samt boende i upp till 6 månader.

Behörighet

Behöriga att söka medel är doktorander antagna vid Karolinska Institutet och disputerade forskare som är anknutna till Karolinska Institutet.

Sökande ska också vara läkare, som vid KI avlagt läkarexamen eller motsvarande, och under minst två år varit anställd som underläkare vid någon av Karolinska Institutets undervisningskliniker inom de kirurgiska disciplinerna.

Särskilt företräde ges till disputerade forskare i tidigt skede av sin karriär.

Tilldelning kan i normalfallet endast ske upp till tre gånger. Den som tidigare beviljats medel ur Hirsch fellowship ska bifoga en kort rese-/progressrapport.

Belopp

De beviljade beloppen varierar normalt mellan 50 000 och 200 000 kronor per person.

Reseperiod

Dagen för utresa måste ligga inom perioden 1 juli 2017 – 30 juni 2018.

Ansökan

Ansökan ska göras elektroniskt. Formuläret finns tillgänglig i KI Prisma under ansökningsperioden, 7 – 21 februari 2017. Ansökan stänger klockan 14.00.

Beslut

Beslut om tilldelning fattas av Styrelsen för forskning och meddelas samtliga sökande via e-post i april.

Bilagor

Utöver de uppgifter som lämnas i formuläret ska följande bilagor bifogas:

1. Projektplan
  2. Inbjudan
  3. Intyg från heminstitution om tjänste- samt lönesituation under resan
  4. Rese-/progressrapport om medel tidigare erhållits för samma projekt (1-2 sidor).

För frågor gällande utlysningen var vänlig och maila till: fonder@ki.se