Hälsoinspiration @ LIME

Mindfulness

Vi övar mindfulness i grupp efter ett färdigt program. Passen är cirka 20 minuter långa. För intresserade finns även ett dokument med kort introduktion till mindfulness-konceptet hos Agnes, mejla för att få ta del av det. Välkomna!

Tider HT -17:

7 Sep, 11.00  
11 Sep, 11.30  
14 Sep, 10.30  
21 Sep, 11.30  
28 Sep, 13.00  
3 okt, 11.30  
9 okt, 10.10  
12 okt, 10.00  
19 okt, 12.45  
24 okt, 10.30  

Dance work shops

Tack för den här terminen!

Lunchträning

Tack för den här terminen!

 

Agnes, LIMEs hälsoinspiratör, har ordet

Jag heter Agnes Elmberger och är doktorand på LIME, mer bestämt i L-sektionen. Jag är också nyutexaminerad läkare. Jag har alltid tyckt om att röra på mig och merparten av min ungdom ägnade jag åt basket på hög nivå. Jag har även hållit på med friidrott, distanslöpning och Crossfit. Just nu tränar och tävlar jag i tyngdlyftning.

Som hälsoinspiratör vill jag passa på att säga att hälsa är mycket mer än vilka sporter man håller eller inte håller på med och jag tycker att det är viktigt att tänka på att hälsa handlar lika mycket om mental hälsa som fysisk. Därför kommer jag i mitt arbete som hälsoinspiratör försöka uppmuntra till aktiviteter som rör båda delarna. Då jag själv mest har erfarenhet inom just idrott kommer de aktiviteter jag anordnar vara mer inriktade på det, men jag kommer försöka utnyttja de resurser som finns på LIME för att se till att vi även kan erbjuda aktiviteter som berör mental hälsa.

Till mig kan ni gärna vända er med frågor som rör Friskvården, eller idéer om vad för slags aktiviteter vi skulle kunna ha internt på LIME!

Forskarstuderande

Agnes Elmberger

Enhet: Learning in Health Care Contexts
E-post: agnes.elmberger@ki.se