Guide för att installera och ansluta till Eduroam från din PC (Windows)

This page in English

För att kunna använda Eduroam på din PC behöver du ladda ner en installationsfil. Detta behöver du bara göra en gång. När du installerat filen och anslutit enligt nedan en gång blir du automatiskt inloggad varje gång du får täckning av ett Eduroam-nät.

Installationsfilen hittar du här: https://cat.eduroam.org/

Installera Eduroam

Gå till: https://cat.eduroam.org/

Tryck ”Download”

Skärmdump eduroam.org-sida för nedladdning av installationsfil till PC

Välj Karolinska Institutet från listan:

Lista på högskolor och universitet - eduroam

Programmet kommer känna av vilket operativsystem du har (t.ex. Windows 7 eller 8).

Tryck på Download your Eduroam installer:

Skärmdump nerladdning av installationsfil till PC

Tryck ”Kör (run)” (beroende på vilken webbläsare du använder). Såhär ser det ut i Internet Explorer- det kan se annorlunda ut i andra webbläsare – men kör eller spara filen, öppna den sedan.

skärmdump kör/spara installationsfil Eduroam

Öppna filen du just hämtat, och klicka på "Kör".

skärmdump kör den hämtade installationsfilen Eduroam

När du ser denna bild - välj "Next”:

skärmdump installationsguide Eduroam start

OBS. Det är möjligt att du genom installationsprocessen kommer få meddelanden som ser ut som i bilderna nedan. Isåfall – tryck ” JA”.

skärmdump på meddelande under installationsprocessen

Fyll i ditt KI ID (användarnamn) exempelvis alfbag@ki.se i rutan för "User name". I rutan "Password" fyller du i ditt KI-lösenord. Detsamma gäller för dig som student.

Exempel:

Anställd: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbag@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.
Student: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbagh16@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.

Tryck sedan på "Install”:

skärmdump på inloggningsruta där man fyller i sina uppgifter

Installationen är nu klar! Tryck på "Finish":

skärmdump på att installation är slutförd

Anslut till Eduroam

Nu kan du vänsterklicka på Wifi-ikonen ( wifi-ikon ) längst ner på höger sida vid klockan. Välj sedan Eduroam och klicka på "Anslut". Nu ska du vara igång!

lista på trådlösa nätverk