Guide för att installera Eduroam på din Android

This page in English

Följ dessa anvisningar för att koppla upp dig mot Eduroam från din Android. När du väl gjort inställningarna en gång, blir du automatiskt inloggad varje gång du får täckning av ett Eduroam-nät.

Gå till Google play store:

app i google play store

Ladda ner eduroam CAT appen till din telefon. Antingen genom länken nedan, eller genom att söka på eduroam CAT i playstore.

Eduroam app

Installera appen i din telefon, och starta sedan appen. När du öppnar appen kommer du att se den här listan, välj ”Karolinska Institutet”:

Lista på högskolor och universitet - eduroam för Android

Klicka på knappen ”Install”:

nerladdning av installationsfil till Android

Klicka på ”YES”:

bekräfta installation

Fyll i ditt KI-ID (användarnamn, exempelvis alfbag@ki.se) i rutan för "User name". I rutan "Password" fyller du i ditt KI-lösenord. Du som är student fyller i på samma sätt och använder ditt KI ID.

Exempel:

Anställd: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbag@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.
Student: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbagh16@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.

Klicka på Install:

Inloggningsruta Android

Klicka på ”Install” , och nu ska du vara igång!

installation är slutförd Android