Första mottagaren av pris för internationalisering 2017 utsedd

Publicerat 2017-05-05 13:44. Uppdaterat 2017-06-12 20:45This page in English

Pristagare till priset för internationalisering av högre utbildning på grundnivå och avancerad nivå blev Camilla Hesse, Biomedicinska analytikerprogrammet vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Presserelease

Vid Karolinska Institutet nominerades två team för priset. ​Med motiveringen nedan beslöt styrelsen för utbildning att utse Maria Kvarnström och Lars Uhlin med kursen ”Open Networked Learning” till KIs kandidat att gå vidare till den centrala priskommittén:

The ONL course has been developed over the last three years, starting with a pilot in 2013. It is a national and international interprofessional collaborative project for the professional development of trainers, involving new techniques and developing new pedagogics for working in an international environment. It is an innovative development project where intercultural communication is a natural component, with the aim of developing strategies for e-learning through international collaboration. The target group is interprofessional; teaching staff/practitioners, ICT technologists, researchers and educational developers. Through this project, there is a potential of reaching/developing Internationalisation at Home, IaH for many students at KI, as well as students in other higher education institutions nationally and internationally. The course uses learning by doing approach where teachers learn how to leverage the benefits of e-learning.

Läs mer om alla nominerade