Ansökan om att ge fristående kurs

Ansökan om kurstillfälle för fristående kurs läsåret 2018/2019

För vilka kurser kan man söka?

Ansökan gäller för fristående kurser som ska ges med kursstart läsåret 2018/2019 (HT18/VT19 samt sommaren 2018). Med fristående kurser avses kurser på grundnivå eller avancerad nivå. Kurserna kan vända sig till högskolenybörjare eller kräva tidigare högskolestudier. Ansökan gäller inte kurser inom forskarutbildningen, uppdragsutbildning eller intern personalutbildning vid KI.

Ansökan

Ansökan ska göras på särskild ansökningsblankett. Även kurser som tidigare haft kurstillfälle måste ansöka om att få ge kursen igen. Efter att ansökningstiden gått ut kommer samtliga ansökningar att sammanställas och skickas ut för påseende till ledningen på respektive institution som då har möjlighet att godkänna eller dra tillbaka ansökningar innan beslut bereds. Beslut om vilka fristående kurser som ska beviljas kurstillfälle fattas av Styrelsen för utbildning under oktober 2017. För att kunna påbörja katalogarbete skickas ett preliminärt beslut ut i slutet av september.

Ansökan ska skickas till Bodil Lampén Helgesson senast den 1 september 2017.

Bedömning och prioritering

Styrelsen för utbildning tog för några år sedan fram prioriteringsprinciper som fortfarande ligger till grund för urvalet.

Nedanstående kriterier är särskilt viktiga vid bedömningen och det är därför viktigt att beskriva dessa i ansökan.

• Forskningsanknytning samt lärarnas ämneskompetens.
  • Pedagogisk erfarenhet och kompetens hos kursens lärare.
  • Erfarenheter från tidigare kursomgångar – institutionens erfarenheter, studenternas kursutvärderingar samt vilka åtgärder man vidtagit.

Om kursen givits tidigare ingår även sökandestatistik från tidigare kurstillfällen samt utfall (helårsstudenter och helårsprestationer) i bedömningen. Denna information behöver du som ansöker inte skicka in då den redan finns sammanställd.

Ansökningsblankett

Prioriteringsprinciper